Studentu dienas Jelgavā 2008
Publicēts 15. novembrī, 2008.
par studentu dienam Jelgava un pasakumu Halle

Sākšu ar to, ka nav ne jausmas, kas notika pa dienu, jo nekad neesmu ne redzējis, ne zinājis, kas notiek Studentu dienas oficiālajā daļā, tāpēc nedaudz aprakstīšu vakara daļu!

Tika nolemts doties uz Jelgavas Halli, jo bieži Jelgavā tik lieli pasākumi nenotiek, lasi, apmēram reizi gadā! Plus mūsu kompānijai bija 2 ielūgumi, kā arī pie ieejas nokaulēju kaut kādu aproci un pasākumā tiku iekšā maksājot 2 Ls, kas arī nav slikti! Cilvēku pūļi bija lieli, bet rinda kustējās samērā ātri un nebija tāds variants, kā pirms 2 gadiem, kad ārā bija jāstāv vairāk kā 2h, lai tikai tiktu iekšā! Jakas atstājot otrajā stāvā, garām bija jāiet bāram, kas pārsteidza ar to, ka arī šeit nebija rindas(ekonomiskā krīze studentu vidū - ?) un dzērieni bija salīdzinoši lēti, piemēram, puslitrīga glāze ar 100g vodkas un 0,33 Energy drinka tikai 2,50 Ls, bet šoferīši Ice tea varēja dabūt par gandrīz veikala cenu tikai 60 sančiki, bet kā jau minēju, rindas nebija visu pasākuma laiku!

Par mūziku nedaudz parunāsim!
studentu-dienas-2008-flayers

Sākumā apskatot pasākuma , nekas baigi vilinošs tur nebija, tāpēc arī ekspektācijas nebija pārāk lielas tieši mūzikas baudīšanas ziņā, kas varbūt arī palīdzēja visu uztvert daudz optimistiskāk!

Kad ieradāmies spēlēja mūsu kaimiņu grupiņa SKAMP, kas bija gana dzīvespriecīga, izglāba arī viņu saksafonists, kas piešķīra pavisam citu skanējumu, kā arī tas, ka viņi nekautrējās spēlēt arī labi zināmus kaverus, kas vienmēr ir laba izvēle lielos pasākumos, kad cilvēki nav nākuši speciāli klausīties viņus!

DJ Japānis arī spēja iekustināt publiku samērā veiksmīgi, bet ne par dj stāsts!

viņu nomainija Busulis ar Sweet Waterz un tieši pēdējie reāli izglāba pasākumu. Pavadošais sastāvs bija tik spēcīgs, ka bija prieks klausīties, jo puiši savu amatu pieprata vienkārši lieliski. Bet kolektīva sastāvs viņiem arī ir pietiekami spēcīgs, jo respektīvi tā ir labi zināmā vecā Time After Time, ar Kārli Lāci pie taustiņiem, Gintu Pabērzu pie saksafona solo partijām, un pārējais sastāvs brāļu Zemīšu un bunģiera sastāvā!
Busulis šoreiz bija galīgi nošāvis garām ar savu apģērbu, iespīlējoties diezgan tizla izskata melnā vestītē, bet tapēc vairāk nācās koncentrēties uz mūziku, kas ma gāja pie sirds, jo tika spēlētas gan dziesmas no viņa jaunā albuma KINO(vēl vairāk dziesmas bija no krievu versijas “КИНО”), gan arī daudz kaverversijas jau labi zināmajām dziesmām. Un Sweetwaterz puiši ir tieši speciālizējušies kaveru muzikanti, par ko vēlreiz pārliecinājos rakstot šo rakstu un fonā atverot un klausoties viņu Myspace profilu. Kopumā Busulis savu reitingu nesabojāja un arī turmāk klausīšos abas viņa Kino versijas!

Tālāk sekoja atkal DJ, kurš bija daudz desīgāks par pirmo, tāpēc lielāko daļu viņa uztāšanās laiku pavadiju nevis uz laukuma, bet kaut kur klīstot riņķī un satiekot ļoti daudz pazīstamus Jelgavniekus un mazo klaču uzsitot.

Vakara noslēgumā bija Ivo Fomina iespēja sevi apliecināt un man liekas, ka viņam tas neizdevās, jo lai gan esmu diezgan liels latviešu mūzikas fans viņa spēlētās dziesmas galīgi nezināju un izskatījās, ka lielākai daļai tā bija pirmā dzirdēšana un viņš laikam manu iepriekšējo padomu par kaveru spēlēšanu lielos pasākumos laikam nebija dzirdējis!

Tāpēc arī dzima doma pamest halli un doties uz Jelgavas krekliem, jo arī ēstgriba darīja savu un Tami-Tami Jelgavā naktī laikam ir vienīgā vieta, kur var atrast vēl kaut ko ēdamu.

disco-house-bar-fly-high

Bet domas pusceļā mainījās, jo atcerējāmies, ka Jelgavā notiek kaut kāds neliels alternatīvs pasākums Juratē, kas iespējams ir pārsaukta par Disco House Bar, bet iespējams tikai uz to vakaru! Draugos.lv bija klīdis plakāts, ka tajā vietā tieši tonakt notiek studentu dienai veltīts afterpartījs ar nosaukumu Fly high (nu jā, gan bāra, gan pasākuma nosaukums laikam netika brainstormoti, bet paņemti kaut kādi klišejiski vārdi angļu valodā, bet nu joprojām ne par to ir stāsts). Juratē nekas nopietns nebija mainījies, bet mūzika bija laba, tāpēc arī uzturējāmies tur kādu laiciņu.

Pats pazudu nedaudz pirms 5 rītā, un ejot mājās cauri Rainītim nolēmu atkal paspēlēties ar TrailGuru aplikāciju, kas kā parasti ieslēdzās tikai pēc kāda laiciņa, kad jau apmēram trešdaļa no ceļa bija noieta. Pārējās 2/3 ceļa tomēr tika sazīmētas diezgan precīzi, ko var aplūkot arī sazīmētajā google kartē - TrailGuru Nakts pēc Studentu dienām!

Tas arī viss, līdz nākamajām studentu dienām!

Bet nu gan ir jādodas uzspēlēt pokerīts, jo pēc pāris stundām sāksies Pokera līgas Novembra turnīrs!

Turists


Komentāri (2)
Renaate: biju shajaa pasaaakumaaa... bija super.. :)
tur bija arii fotograaaafi ,kas fotograaaafeja kaaa dejojam... tikai interesanti kur lai taaas bildes apluuuko?? kaaads zin???
16/11/2008 10:18
Renaate: taaas fotograaaafijas domaaats par vakara pasaakaumu ,kas saaakaas 21.00 tai hallle...
16/11/2008 10:21
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: