Slēpošanas leģendas tiekas Sarajevā!
Publicēts 27. decembrī, 2008.
Velotūristi bija aizbraukuši uz Bosniju Ziemassvētkos slēpot, bet par to nedaudz vēlāk, jo jau pēc pāris stundām jādodas ir uz Jaunā gada sagaidīšu Slovākijā, tāpēc nedaudz uzrakstīšu par pirmo dienu Bosnijā, kur mēs braucām slēpot, bet tā vietā tikām ierauti Slēpošanas Leģendu atkaltikšanās pašā viducī.

Jau braucot uz Bosniju no vietējiem bijām saņēmuši info, ka netālu no Sarajevas norisināsies šāds pasākums, un ka būtu vēlams to redzēt:

  • Tomorrow on Bjelasnica, most famous mountain for skiing in Bosnia, there is one event going to take place, called Ski Legends Hit Challenge, and there are going to be some of the most famous names in skiing sport, such as Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Urška Hrovat, Tomaž Čizman, René Mlekuž, Hans Petter Burras, Jure Košir, Alberto Tomba. So the organizators, have on the official web site www.bjelasnica.ba/vrijeme, said that the temperatures during the next 5-7 days are going to be below the needed level so that they can produce articial snow, so that the skiing will be available during these days. Anyway the expect to snow, so either way it is going to be possible to ski.

No tiem visiem pieminētajiem vārdiem tikai itāļu Alberto Tomba bija zināms, un iespējams vēl slovāku Koširs, bet, protams, vēstules pēdējās rindiņas iepriecināja vēl vairāk, jo ziņu, ka beidzot varēsim paslēpot sildīja sirdis daudz vairāk nekā iespēja sejā redzēt kaut vai pasaules slavenākos kalnu slēpotājus, bet neviens jau nevarēja paredzēt, ka viss izvērtīsies kā šajā stāstā.

ski-legends-hit-challenge

Pirmā diena Bosnijā, braucam slēpot uz Bjelašnicu. Neliela maldīšanās sākumā līdz satiekam vienu vietējo, kas arī brauc uz to kalnu - iesēžamies viņam astē un nepilnas stundas laikā esam jau kalnā. Stāvieta pilna, jo pilna, bet redzam, ka pie paša kalna tomēr ir brīvas vietas. Tā nu ripinam savu Opel Vivaro busiņu ar latviešu numuriem tās stāvietas virzienā, līdz pēkšņi izlec vīriņš, kurš uzdodas par apsargu-iekšālaidēju. Par laimi mums viņš angliski nesaprot un neko sakarīgāku kā ar žestiem parādīt, ka tālāk braukt bez akreditācijas nevar viņš nespēja. Tā nu likām lietā savu žestu valodu, kā arī izmantojām nu jau zināmos Keywordus - akreditacion, skiing, Lettonia, competition un beigās arī Alberto Tomba, un veiksmīgi pārvarējām pirmo barjeru.

sleposana-bosnija-ski-legends-hit-race
Tā kā bijām jau slēpošanas drēbēs nolēmām uzvilkt vēl ķiveres un doties apskatīt pasākumu, kā īstiem slēpotājiem. Pat nepamanot kā mums tas izdevās, tikām iekšā VIP zonā, kur pulcējas visi sportisti, žurnālisti un arī aicinātie viesi! Tik pat vieglā garā ar pārliecinošu sejas izteiksmi un nemaz nedomājot par kaut kādas caurlaides rādīšanu devāmies arī VIP telpās, kur bija klāts galds ar vietējām delikatesēm un neverending free beer - lieki piebilst, ka šajā telpā mēs atgriezāmies ne reizi vien!

sleposana-bosnija-ski-legends-hit-race-61

Šo pasākumu tiešām izbaudījām kā Ainārs Š. saka no iekšām, pat pie muzikantiem mums bija speciāla zona, kur ārdīties visiem priekšā! Pasākuma gaitā aprunājāmies arī ar pašiem sportistiem, lai uzzinātu ko vairāk par šo pasākumu, bet sarunas gaitā izdevās sarunāt, ka viņi pēc sacensībām uzdāvinās mums sacensību krekliņus. Tā nu mums bija pienākums palikt līdz pašām sacensību beigām, bet tas bija tā vērts, jo pasākmā bija padomāts par dažādām izklaidēm - mūziķi uz skatuves, vai arī perkusionistu ansablīts, kuriem kā reizi kratīkls bija brīvs, ko aktīvs velotūrists uzreiz pamanīja un turpinājumā muzicēja ar viņiem kopā.
sleposana-bosnija-ski-legends-hit-race-31Sagaidījuši pasākuma beigas tikām arī pie apsolītajiem krekliņiem, kuri uzreiz arī uzlīdēja mums virsū! Dalībnieki pazuda VIP teltī, bet mēs vēl tikai plānojām doties prom, kad mūs pārsteidza lielā fanu interese un uzbāzība, kas nāca klāt un vēlējās ar mums nofotogrāfēties un prasīja autogrāfus, ko mēs, nevēloties atteikt un sarūgtināt mūsu jaunos fanus, arī sniedzām. Varbūt likās jocīgi un nepareizi pieķēpāt viņu autogrāfu blociņus ar savu parakstu un dīvainiem izteicieniem - go girl!, with love, From VeloTuristi, u.c., bet nu cik gan bieži tev nāk klāt cilvēki un prasa parakstīties gan blociņos, gan uz slēpošanas jakām?

Rakstot šo ierakstu nedaudz paskatījos wikipēdījā, kas tad īsti bija tie pasaulslavenie slēpotāji, ar kuriem kopā pavadījām visu dienu, un jāsaka, ka diezgan iespaidīgi tipiņi:

Informacija par Olimpisko spelu medalniekiem no Wikipedia!

Kjetil André Aamodt

Medal record Men’s alpine skiing Olympic Games Gold 1992 Albertville Super-G Gold 2002 Salt Lake City Super-G Gold 2002 Salt Lake City Combined Gold 2006 Turin Super-G Silver 1994 Lillehammer Downhill Silver 1994 Lillehammer Combined Bronze 1992 Albertville Giant slalom Bronze 1994 Lillehammer Super-G World Championships Gold 1993 Morioka Giant slalom Gold 1993 Morioka Slalom Gold 1997 Sestriere Combined Gold 1999 Vail Combined Gold 2001 St. Anton Combined Silver 1991 Saalbach Super-G Silver 1993 Morioka Combined Silver 2001 St. Anton Giant slalom Silver 2003 St. Moritz Downhill Bronze 1996 Sierra Nevada Giant slalom Bronze 1999 Vail Downhill Bronze 2003 St. Moritz Combined

Alberto Tomba

Medal record Tomba at the 2006 Winter Olympics.
Tomba at the 2006 Winter Olympics. Competitor for Italy Men’s alpine skiing Olympic Games Gold 1988 Calgary Slalom Gold 1988 Calgary Giant slalom Gold 1992 Albertville Giant slalom Silver 1992 Albertville Slalom Silver 1994 Lillehammer Slalom World Championships Gold 1996 Sierra Nevada Slalom Gold 1996 Sierra Nevada Giant Slalom Bronze 1987 Crans-Montana Giant Slalom Bronze 1997 Sestrières Slalom

Raksta autors AdventureLab dalībnieks


Komentāri (1)
Mikausis: skatos, esat labi iemaldījušies :)
maz šeit rakstu par aktīvo atpūtu, tāpēc noteikti rakstiet vēl.
man patika
28/12/2008 01:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: