Skats no vidus - Slovākija pievienojas Eiro zonai
Publicēts 6. janvārī, 2009.
Sakarā ar manu slēpošanas atvaļinājumu Slovākijas Tatros kopā ar velotūristiem man bija tā iespēja pašam izjust vēl vienas valūtas izzušanas procesu.

Sakarā ar manu slēpošanas atvaļinājumu Slovākijas Tatros kopā ar velotūristiem man bija tā iespēja pašam izjust vēl vienas valūtas izzušanas procesu.

Un jāsaka, ka šis proces viņiem notika ļoti nesāpīgi, jo visur cenas jau kopš Augusta bija uzrādītas abās valūtās un arī norēķināties varēja gan EUR, gan arī SKK. Vienīgā atšķirība, ka pirms gadu mijas maksājot jebkurā valūtā izdeva slovāku naudiņas, bet pēc svētkiem tērējot pēdējās slovāku naudiņas izdeva jaunus spīdīgus EUR monētas un EUR centus ar 2009.gada datējumu.

Pozitīvi bija arī fakts, ka veikalā bija iespēja par pirkumiem maksāt kombinēti - proti, nobērt visas atlikušās slovāku naudiņas un pārjējo summu vienkārši samaksāt ar karti nu jau EUR.

Vēl viens novērojums bija Shell bendzīntankā - 1.janvāra rītā ap kādiem 4:30 gribējām uztankoties, bet nezidevās, jo tas bija aizvērts, bet jau no rīta pamostoties visi sūkņi bija operatīvi pārtaisīti jau uz EUR un par veco cenu SKK varēja tikai zīlēt.

Pievienoju arī jauno monētiņu reversa atēlus:

2 un 1 EUR monēta ar dubultkrustu

slovakijas-2-eiro

50, 20 un 10 centi ar Bratislavas pili

slovakijas-eiro-50-centi1

un mazie centi  - 1 un 2 un 5 ar vienu no Slovākijas augstākajām smailēm — Krivāna kalns

slovakijas-eiro-5-centi


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: